Olkapääklinikka

Jos olkapääsi on kipeä yli kaksi viikkoa, tule meille. Kivun kanssa ei kannata jäädä sinnittelemään: sen syy vain pahenee. Neuvosilla ongelmaasi ei sivuuteta olankohautuksella, vaan perehdymme tapaukseesi juuria myöten. Hoito perustuu olkanivelen perusteelliseen tuntemiseen ja työstä saamaamme pitkään kokemukseen.

Olkapääklinikka | Neuvoset Fysio

OLKANIVELESTÄ

Ihminen käyttää olkaniveltään paljon, ja se on kehon liikkuvin nivel. Olkanivelen sairaudet ovat myös toisiksi yleisimpiä liike-elinten sairauksia. Yleisimmät olkanivelen sairaudet ovat nivelrikko, olkanivelen ahtaus, kiertäjäkalvosimen repeämä ja jäätynyt olkapää. Jotkin näistä voivat esiintyä jopa nuorilla aikuisilla, toiset yleistyvät iän myötä.

LEIKKAUKSEENKO?

Oikein valittu fysikaalinen hoito ja asiakkaan motivoitunut kotiharjoittelu pelastavat usein leikkaukselta. Iso osa olkanivelen tuesta tulee olkaseudun lihaksista, ja niiden vetreänä ja vahvana pitäminen lieventää kipua ja suurentaa liikeratoja. Jos leikkaus kuitenkin on edessä, voimme edistää paranemistasi sekä ennen leikkausta että sen jälkeen tehtävillä hoidoilla ja kuntoutuksella. Leikkaukseen ei kannata ryhtyä ennen kuin on toteutettu kuntoutusta ja fysioterapiaa oikein ja tehokkaasti. Tutkimusten mukaan pitkän päälle kuntoutus auttaa yhtä hyvin kuin leikkaushoito. Olkanivelkuntoutukseen sisältyy tutkimus, hoitovaihe, kotiharjoitteet ja kontrollikäynnit.

 

KUNTOUTUKSEN MAHDOLLISIA HOITOJA

  • lihas- ja lihaskalvokäsittely
  • nivelkapselivenytykset
  • laserhoito
  • akupunktio
  • hieronta
  • kinesioteippaus

Varataksesi ajan tai kysyäksesi lisätietoja soita numeroon 016 364 552 tai Varaa aika verkossa

Tarvitsetko apua?  Soita (016) 364 552 tai tule käymään osoitteeseen Maakuntakatu 13. Katso sijainti kartalla