Alaraajatutkimus

Hyvä olo lähtee jaloista! Meillä aihealueeseen kouluttautuneet fysioterapeutit käyttävät videokuvauksen kautta suoritettua kävelyn ja juoksun analyysiä yhtenä fysioterapian apuvälineenä.

 

Kävelyn ja juoksun analysointi

Monen asiakkaamme kohdalla olemme havainneet kuinka suuri merkitys lantion tukitoiminnan kehittämisellä on alaraajojen ja selän kiputilojen lievittämisessä ja poistamisessa.

Joskus tämä tukitoiminta voi muuttua parempaan jo niinkin “yksinkertaisella” asialla, kuin pelkän lantiokorin asennon muuttamisella. Hyvin usein tarvittavaa tukea ja vakautta kuitenkin täytyy lähteä hakemaan kohdennetuilla harjoitteilla, joista jokaiselle täytyy löytää se mikä hänen kohdallaan toimii ja mikä juuri sillä hetkellä on olennaista. Yhtä ainoaa patentti-vastausta ei siis ole. Tarpeen voi olla kiinnittää huomiota laajemmin koko keskivartalon, etenkin vatsalihasten toimintaan, myötäliikkeisiin, pään kannatukseen… puhumattakaan jalkaterän ja nilkan toiminnasta.

Ongelmaan vaikuttavana asiana voi olla esim. jokin ulkopuolinen asia kuten vääränlainen kenkävalinta, tai opittuna mallina vääränlainen juoksutyyli. Vaikuttavina tekijöinä ovat myös häiriöt hermojärjestelmän toiminnassa, tai vaikka lihasvoiman puute. Vaikuttavia tekijöitä voi olla useita. Aina kun kartoitamme asiakkaamme liikkumista se suhteutetaan olemassa olevaan ongelmaan ja asiakkaan omiin tavoitteisiin. Tämän vuoksi terapia on aina yksilöllistä.

Osat muodostavat aina kokonaisuuden ja näiden osasten hahmottaminen tarjoaa meille terapeuteille väylän ongelman sisälle.

Videoanalyysin avulla on helppo nähdä, lantion tukitoiminnan häiriöt, pakaralihasten heikkoudet ja lantionkorin asento. Myös jalkaterän asento ja biomekaniikka tulevat hyvin esiin videoanalyysissä.

 

 

 

Niin arkeen kuin juhlaan

  • kaikkiin urheilujalkineisiin
  • rullaluistimiin
  • monoihin
  • arkikenkiin
  • juhlakenkiin

Millainen Footbalance-tukipohjallisarviointi on?

Mercedem aut nummos unde unde extricat, amaras. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus. Quisque ut dolor gravida, placerat libero vel, euismod. Integer legentibus erat a ante historiarum dapibus. Curabitur blandit tempus ardua ridiculus sed magna. A communi observantia non est recedendum. Morbi fringilla convallis sapien, id pulvinar odio volutpat. Praeterea iter est quasdam res quas ex communi. Nec dubitamus multa iter quae et nos invenerat. Quisque placerat facilisis egestas cillum dolore. Nihil hic munitissimus habendi senatus locus, nihil horum? Gallia est omnis divisa in partes tres, quarum.

 

Footbalance, kuva neutraalista jalanasennostaNeutraali jalanasento

Footbalance, kuva ylipronaatiostaKuva ylipronaatiosta

Footbalance, kuva voimakkaasta ylipronaatiostaKuva voimakkaasta ylipronaatiosta

Footbalance, kuva supinaatiostaKuva supinaatiosta

Varataksesi ajan tai kysyäksesi lisätietoja soita numeroon 016 364 552 tai Varaa aika verkossa

Tarvitsetko apua?  Soita (016) 364 552 tai tule käymään osoitteeseen Maakuntakatu 13. Katso sijainti kartalla