Akupunktio

Akupunktio on menetelmä, jossa hoito tapahtuu pistämällä neuloja potilaan kehoon tarkoin määriteltyihin pisteisiin. Lääketieteellisen akupunktion teho selittyy hoitoalueen endorfiinituotannon, lisääntyneen verenkierron ja kudoksen rentoutumisen kautta. Neulaärsytys herättää elimistön oman puolustus- ja vammanhoitoreaktion, ja se alkaa erittää kipua lievittäviä aineita kuten kortisolia ja serotoniinia.

IKIVANHA KIINALAINEN MENETELMÄ

Akupunktuurin historia ulottuu varmuudella tuhansien vuosien taa. On todisteita siitä, että akupunktuuria on harjoitettu Kiinassa jopa 4000 vuoden ajan. Kiinalaisen lääketieteen mukaan eri elimillä on omat energian ja veren virtauskanavansa, meridiaanit. Jos virtaus häiriintyy ja elimistöön tulee epätasapaino, ihminen sairastuu. Meridiaaneilla sijaitsee akupisteitä, joihin ohuita neuloja pistämällä epätasapaino saadaan korjattua ja virtaus vapautettua.

KIPUJEN LIEVITTÄMISEEN

Akupunktiohoito soveltuu parhaiten kipujen lievittämiseen. Hoidon kohteena ovat yleensä tuki- ja liikuntaelimistön kivut: niska- ja hartialihasten kivut, nivelrikon säryt tai selkävaivat. Myös migreenin ja ääreishermostoperäisten kipujen hoidossa akupunktuurista voi olla hyötyä. Koulutetut akupunktion suorittajamme käyttävät steriloituja neuloja ja toimenpide on täysin turvallinen.

RENTOUTUMISEEN

Akupunktuuri vapauttaa noradrenaliinia, serotoniinia, enkefaliinia ja dynorfiinia saaden aikaan hyvin miellyttävän, pehmeän, kevyen ja kivuttoman olon. Se lisää verenkiertoa kudoksissa, minkä vuoksi lihaksisto rentoutuu.

YLEISIMMÄT HOIDON SYYT

  • niska- ja hartialihasten kivut
  • nivelrikon säryt
  • selkävaivat
  • migreeni
  • ääreishermostoperäinen kipu

 

Varataksesi ajan tai kysyäksesi lisätietoja soita numeroon 016 364 552 tai Varaa aika verkossa

Tarvitsetko apua?  Soita (016) 364 552 tai tule käymään osoitteeseen Maakuntakatu 13. Katso sijainti kartalla